Romme Alpin i tre dagar

Nyss hemkommen, uppackad, duschad och ligger i sängen efter tre intensiva dagar med mina ♥ i fjällvärlden! Denna gång drog vi till Romme i tre dagar. Mannen min hade bokat en söt liten stuga, 2 km från backen! Den hade allt utom bastu och bara 1,2 o 4:an på tv!
image

Han hade även bokat in killarna på Skidlek och Skidskola. För Ls del var detta hans tredje år på ett par skidor, han är grym i backen och har utveklats massor dessa tre dagar!
image

För E var det första riktiga gången (förra året gav han upp efter första åket då han ramlade, så gällde bara snowracern och farfar 😉 ) och han var peppad! Kylan, omkring -15 och en tidig morgon och bilfärden upp knäckte honom. Efter ett par minuter var han frusen, sur, och inte alls sugen på att göra vad fröken sa. Vi försökte lirka och locka utan framgång. (kul att stå där med en skrikande unge i backen, en skidlärare som inte vet hur hon ska göra och ha allas blickar på sig…) Efter en halvtimme tar hon med sig gruppen in i värmen för lek – och det gjorde susen.

Med lite lunch i magen och mera värme tog vi oss ut i backarna. E ville hela tiden åka ”karusellen” aka Stolsliften, och knappliftarna upp. Skönt med en orädd unge, men man vill ju att han ska kunna stanna och kanske svänga först?!
image

Vi avslutade den första dagen glatt överraskade över hans framgångar, att åka knappliften upp, släppa bygeln och utan att ramla! Att försöka sig på att ploga och kramas med djuren i barnbackarna! Det bådade gott inför dag 2 i skidleken!
image

Men ack så fel vi hade. Det blev inte alls någon utmaning att åka på rullbandet när man redan kan åka knappen! Eller att försöka ploga när det är så flackt att man inte har någon fart… Han vill inte alls göra vad fröken tyckte att han skulle, och blev såklart sur, protesterade och skrek – igen.

På eftermiddagen provade vi de korta knapparna upp och han kunde med hjälp av mig eller mannen min och våra stavar ta sig ner, så vi tog de långa knapparna upp och även stolsliften! Gissa om vi var förvånade över att se vår 3½ åring åka ner! Han visste precis hur man svänger och parerar – omedvetet i den orädda kroppen gjorde han rätt, att stanna var det han behövde öva på! Och det har vi gjort hela dan idag! (efter att ha genomlidit ännu en tråkig skidlek…!)

image

L är så grym i backen! Han kan nu åka baklänges lite grann, har en snygg åkstil och är mån om sin lillebror och tar emot honom och peppar (även om han är lite sur för han vill ha pappa för sig själv i backarna).
Till nästa gång blir det ingen skidlek – det förstörde vårt humör, krävde enormt tålamod och var inte vad E behövde. Eventuellt att han får en privatlektion, det får han själv avgöra. För att lägga såpass mycket pengar på något vill man ju liksom få något för…! Vi vill gärna komma iväg en långhelg till i vinter, hoppas på att vintern håller i sig ett par veckor till!

image

Annonser

3 reaktioner till “Romme Alpin i tre dagar”

 1. Spännande att läsa om E:s skidåkning! Vi har ju lyxen att ha en backe (förvisso EN, men ändå) här i byn, och funderade på att åka med Meja häromdagen. Kändes dock som lite mycket pengar med skidhyra och liftkort för båda när man inte vet hur mycket hon gillar det. Sen är liften här jättesvår med 😦 Hon hade i så fall fått åka med mig.

  Gilla

  1. Grymt med en backe så nära 😀
   Kan man inte få testa bra nån timme med hyra och klippkort i liften? Det kan ju vara värt att testa! Jag är väldigt imponerad över att det gick så bra som det gjorde (om man bortser från skidleken…)

   Gilla

TACK! Dina ord gör mig glad!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s